Türelem drogot terem

Vágólapra másolva!
A "Tesó kügyé cucot mer katogok" típusú levelekre nem válaszolnak, a megrendeléseket azonban pár napon belül kiszállítják - olvasható azon az illegális szereket árusító honlapon, amelynek négy üzemeltetőjét a napokban gyanúsította meg a rendőrség. Az oldal üzemeltetői azt írják: kizárólag kísérleti, kutatási célra árusítanak mintákat bizonyos vegyületekből.
Vágólapra másolva!

Négy embert gyanúsított meg a múlt héten a Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer-bűnözés Elleni Osztálya, a gyanúsítottak a Dexter's Chemstore oldalon kínáltak kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot - írja az Országos Rendőr-főkapitányság keddi közleménye.

A meglepő módon jelenleg is működő holnapon azt írják: kizárólag kísérleti, kutatási célra árusítanak mintákat bizonyos vegyületekből. "A weboldalon kapható porok és kristályok nem emberi fogyasztásra készültek, nem emberi fogyasztásra áruljuk őket. Amennyiben egy vásárlónál arra utaló magatartást tapasztalunk, hogy az adott vásárló el szeretné fogyasztani a nálunk kapható termékeket, úgy a vásárló kiszolgálását megtagadjuk". Majd felsorolják, hogy milyen anyagokat lehet nálunk vásárolni idén. "Mindegyik független laboratóriumban NMR spektrográffal bevizsgált, garantált tisztaságú termék" - írják az oldal szerkesztői. A megvásárolható szerek között van az MDVP, a methylone, valamint a GBL is.

"Nem találod a kedvenc szered? Más anyagokat is szeretnél vásárolni? Jó kapcsolatot alakítottunk ki a gyártókkal, így bármit be tudunk szerezni, amire szükséged van" - hirdeti a Dexter's Chemstore. A cég egy sorral lejjebb már arra biztatja az ide látogatókat, hogy írjanak e-mailt bátran, "ugyanis csak akkor fogjuk tudni, hogy mire van igény, ha elmondod nekünk". A szerkesztők azt írják: minden felmerülő igényre szívesen válaszolnak e-mailben, kivéve a "tesó kügyé cucot mer katogok" jellegűekre. Az oldalon található egy blog is, amelynek legfrissebb bejegyzése június 7-ei, és a Türelem drogot terem címet viseli.

A rendelés átmenetileg szünetel - olvasható az oldalon. Amennyiben működne, akkor az oldal felületén található adatlapot kell kitölteni a rendeléshez: többek között a név, pontos cím, telefonszám és e-mail cím megadásával. A szereket egység alapján árazták be: egy egység 5000 forint, ami jelenthet egy grammot, 500 milligrammot, vagy 124 milligrammot, attól függően, hogy milyen szerről van szó.