A Vaterán köt ki a diákok díszalkotmánya

Vágólapra másolva!
Az érettségizők díszkiadású alaptörvényt kaptak ajándékba a kormánytól. Most a Vaterán árulják egy forintért vagy néhány ezresért.
Vágólapra másolva!

Egyre népszerűbb az alaptörvény díszkiadása a hirdetési oldalakon, több tucat azután került fel az aukciós oldalakra, többek között a Vaterára, hogy az érettségizők megkapták a kormánytól ajándékként - írja az eduline oktatási portál. Az ár változó van, aki már egy forintért odaadná a kötetet annak, mások öt-hatezer forintért hirdetik.

"Magyarország Kormánya érettségitek alkalmából ünnepélyes gesztussal szeretne jelképesen a nemzet felnőtt tagjaivá avatni benneteket, ezért mindegyikőtök megkapja Magyarország Alaptörvényének erre az alkalomra szánt díszkiadását" - írta a diákoknak levelében Hoffmann Rózsa, aki azt kívánta az érettségizőknek, hogy az alaptörvény "kísérjen kristálytiszta gondolataival, szavaival és szellemiségével. Bátorítson a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok!"

A Facebookon egy "Hogyan hasznosítsuk dr. Hoffmann Rózsa ajándékát?" nevű csoport is létrejött, amelyhez százharmincan csatlakoztak írja az eduline. Van olyan kommentelő, aki az összes kötetet visszaküldené a parlamentnek, mások szobrot építenének a lapokból, többen pedig azt javasolták, hogy az oktatási államtitkár levelét és az alaptörvény díszkiadását vigyék el valamelyik papírfeldolgozóba, a bevételt pedig fordítsák jótékonysági célra.