Tilos a különcködő divatolás az agrárminisztériumban

Vágólapra másolva!
Nemcsak pántnélküli felsőt, miniszoknyát és strandpapucsot nem viselhetnek a Vidékfejlesztési Minisztérium dolgozói a közigazgatási államtitkár új szabályzata szerint, de tabu a túl mély dekoltázs, a szélsőséges stílusú ruházat és a reklámpóló is. A férfiak nem járhatnak vicces pólóban és nyakkendőben, de azt is figyelik, mennyire koptatott a farmerjük.
Vágólapra másolva!

Határozatban szabályozta a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a tárca dolgozóinak öltözködését - olvasható a Hivatalos Értesítőben. Ez alapján az alkalmazottaknak, az évszaknak és az adott alkalmaknak megfelelően, ápolt és tiszta külsővel, rendezett hajjal kell megjelenniük a munkahelyükön.

A szabályzat szerint a nők elegáns blúzban, blézerben, kiskabátban járhatnak, szoknyáik, ruháik hosszúsága legalább a térd felett 5 centiméterig kell, hogy érjen. Tilos kánikularuhát és miniszoknyát hordani, spagetti pántos vagy pántnélküli felsőt pedig csak akkor vehetnek fel, ha valamilyen boleróval eltakarják a vállukat.

Ha a szoknyához vagy ruhához zárt cipőt húznak, akkor ahhoz a határozat szerint harisnyát is fel kell venni, de nyitott cipőt és szandált harisnya nélkül is viselhetnek a női dolgozók, de strandpapucsban nem mehetnek be az irodába.

Azok, akik nem fogadnak ügyfeleket a határozat szerint hordhatnak kényelmesen elegáns ruhákat, például farmert, de csak akkor, ha az maximum enyhén koptatott és nem szakadt.

A férfiak esetében a hivatali megjelenés az ing, vászon-, vagy szövetnadrág, zakó, nyakkendő, illetve zárt, elegáns cipő valamilyen kombinációját jelenti, ők nem mehetnek be a minisztériumba rövidnadrágban, nem járhatnak papucsban és szandálban sem.

A szabályzat tiltja, hogy túl színes inget, vicces pólót és nyakkendőt hordjanak. Nők és férfiak ruházatának egyaránt takarnia kell a tetoválást, a piercinget, a köldököt és a fehérneműt is. Tilos a feltűnő ékszer, a túl mély dekoltázs, a szélsőséges stílusú ruházat és a reklámpóló is.

Két éve a Blikk arról írt, hogy a kormány betiltja a miniszoknyát a kormánytisztviselőknek, és egyes minisztériumokban még azt is meghatározzák, hogy milyen ékszereket viselhetnek, és hogyan vágathaják a hajukat a munkatárasak. A Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság akkor még tagadta a lap értesüléseit. "Nincsen kormányzati dresscode, vagyis nincs meghatározva, mit kötelező viselniük a kormánytisztviselőknek" - közölte akkor a minisztérium az [origo]-val.