Ázsiai törzsek miatt akadt ki Selmeczi Bajnaira

Vágólapra másolva!
A volt miniszterelnök kedden azt mondta, hogy ázsiai törzsek viselkedéséhez hasonló vándorlást lát a Fidesz és a Jobbik szavazói között. A Fidesz szóvivője erre reagálva kikérte magának, hogy Bajnai szerinte pakisztáni törzseknek nevezte a párt szavazóit, Bajnai szerint azonban szó sem volt erről.
Vágólapra másolva!

Földrajzi hasonlaton szólalkozott össze Selmeczi Gabriella, a Fidesz és szóvivője és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök. Bajnai kedden Magyarországon dolgozó külföldi újságíróknak az mno.hu összefoglalója szerint úgy fogalmazott: "Látok bizonyos mozgást a Fidesz és a Jobbik szavazói között oda és vissza. Kicsit olyan ez, mint az afgán és pakisztáni határon élő törzsek, nem tudni, melyik országhoz tartoznak, csak mennek az árral".

A Fidesz szóvivője erre közleményben reagált, és azt írta, hogy Bajnai a baloldal legrosszabb hagyományait folytatja, amikor afganisztáni és pakisztáni törzseknek titulálja azt a 3 millió embert, aki 2010-ben a Fideszre, vagyis a Gyurcsány-Bajnai-korszak leváltására szavazott. Bajnai egy öt nappal ezelőtt tett kijelentését ("idegenben kell nyerni") is felemlegette, amit eddig állítólag nem értett, de most úgy gondolja, hogy Bajnai a Fidesz 2010-es szavazóit érti idegenek alatt.

"Semmilyen módon nem minősítettem, és nem hasonlítottam félázsiai törzsekhez semmilyen szavazókat, félázsiai népségnek a mostani miniszterelnök nevezte a magyarokat" - mondta Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke szerdán Budapesten. "Egy hasonlatot használtam, egy ismert földrajzi hasonlatot, ami arról szól, hogy vannak olyan államok, amelyeknek nem lehet tudni, hogy a lakói az ő állampolgárai, vagy mások állampolgárai, mert vándorolnak a határokon úgy, ahogy a Fidesz szavazóinak egy része és a Jobbik szavazói mozognak a két párt között" - mondta Bajnai.