Előzetesben az M1-esen fosztogató szerb testvérpár

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság hétfőn azt a két szerb állampolgárságú, koszovói férfit, aki egy cseh rendszámú autót fosztott ki a múlt héten az M1-es autópályán - közölte a megyei törvényszék szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Máté Kinga indoklásként elmondta, hogy a gyanúsítottak a szabadlábon hagyásuk esetén - tartva a felelősségre vonástól - feltehetően megpróbálták volna elhagyni az országot. Hozzátette, a döntésnél számításba vették a két férfi büntetett előéletét is, valamint azt a tényt, hogy a közelmúltban sok bűncselekmény történt az országban hasonló módszerrel. Attól tartottak, hogy a gyanúsítottak folytatták volna a fosztogatást.

Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható a már régóta ismert elkövetési módszer: a két férfi múlt péntek reggel kiszúrta egy cseh rendszámú autó kerekét egy Győrhöz közeli autópálya-pihenőben, majd a kereket cserélők figyelmét elterelve elemeltek a kocsiból mintegy 200 ezer forintnyi értéket.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók "a sértettek leírása és saját személyismeretük alapján" azonosították az elkövetőket, a 37 és 40 éves testvéreket másnap hajnalban Budapesten fogták el.