Elege lett Fekete Györgyből az MMA-nak

Vágólapra másolva!
Lemondásra szólította fel a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége Fekete Györgyöt, akitől kedd délután várják a választ.
Vágólapra másolva!

Lemondásra szólította fel Fekete Györgyöt a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége - írja a Nol.hu az egyik elnökségi tagra hivatkozva. A cikk szerint Szakonyi Károly drámaíró lemondása után döntött úgy az MMA elnöksége, hogy lemondatja Fekete Györgyöt. A kedd délutáni, soron következő elnökségi ülésen várják tőle a választ.

Ha Fekete nem mond le, akkor kénytelenek lesznek közgyűlést összehívni, amelyen a tagok meneszthetik az elnököt - írja a Nol.hu. Az [origo]-nak az egyik, névtelenségét kérő elnökségi tag azt mondta, hogy a 3-kor kezdődő elnökségi ülésen minden bizonnyal szóba fog kerülni, hogy Fekete György hogyan bírja a rászabott munkát, és hogy el tudja, illetve el kívánja-e végezni a jövőben az elnöki teendőket.

Amióta kinevezték az MMA vezetőjének, Fekete Györgyöt számtalan támadást érte. Kinevezése óta többen távoztak a szervezettől. Fehér László festő, Bukta Imre képzőművész, Novák Ferenc koreográfus, Korniss Péter fotós és Tompa Gábor színházi rendező után a múlt héten távozott Szakonyi. A Feketéről szóló portrénkat itt olvashatja.

Az MMA elnökségébe Ács Margit, Dévényi Sándor, Jankovics Marcell és Sára Sándor tartozik. Szerettünk volna beszélni az MMA sajtósával, de nem tudtuk elérni.