Ertsey Katalin kilépett az LMP-ből

Vágólapra másolva!
Ertsey Katalin elégedetlen az LMP-ben zajló folyamatokkal, ezért kilépett a pártból. Ertsey, aki novemberben már felfüggesztette a tagságát, most azt mondta, a parlamentben továbbra is Schiffer Andrásékkal fog együtt dolgozni.
Vágólapra másolva!

A héten Ertsey Katalin is kilépett az LMP-ből - írja az Index.hu. Lépését úgy kommentálta, továbbra is érvényesnek tartja, amit párttagsága novemberi felfüggesztésekor írt, mostani kilépésével ezt kívánta nyomatékosítani. "Ami itt történik, az minden, ami ellen ezt a pártot annak idején létrehozták, és ebben mindkét oldal a legszörnyűbb oldalát mutatta ki" - fogalmazott a képviselő tavaly novemberben, a párt tagságának írt levelében, amikor még csak felfüggesztette tagságát.

Ertsey párttagságának felfüggesztésére az után került sor, hogy az LMP-n belüli viszály elmérgesedett, a párt kongresszusa nemet mondott az Együtt 2014 mozgalommal való együttműködésre, Jávor Benedek pedig lemondott a frakcióvezetésről. Ezt követően decemberben a képviselő még arról írt blogján, hogy kivárja, mi történik a párttal - írja az Index.hu.

Ertsey a frakció megszűnésekor az LMP-sekkel tartva folytatta a parlamenti munkáját, tagja lett az LMP hét független képviselőből álló parlamenti csoportjának. Ertsey az Index.hu-nak elmondta, a parlamentben továbbra is Schifferékkel fog együtt dolgozni. Az LMP-ből kilépők által alapított Párbeszéd Magyarországért Pártban nem számítanak rá, hogy Ertsey a jövőben esetleg hozzájuk kívánna csatlakozni - írja az Index.hu.