Vágólapra másolva!
A Haza és Haladás Alapítvány nyilvánosságra hozta, hogy az elmúlt években kitől vagy mely szervezetektől kapott 1 millió forintnál nagyobb értékű adományt, és azt is, hogy mire költött egymillió forintnál többet.
Vágólapra másolva!

2010-ben nem volt ilyen tétel, 2011-ben viszont kilenc komolyabb befizetés is történt az alapítvány számlájára - derül ki a Haza és Haladás Alapítvány listájából. A legtöbb adomány (közel 210 ezer euró, durván 60 millió forint) a Center for American Progress (CAP) nevű amerikai kutatóintézettől érkezett, a lista második és harmadik helyére holtversenyben az OTP Bank és a Mol került egyenként 10 millió forintos befizetéssel. A TMC First Kft-től 5 milliót kapott az alapítvány, a további befizetések pedig magánszemélyektől érkeztek, 2-4 millió forint értékben.

Maga Bajnai Gordon 4,2 milliót, Bojár Gábor üzletember, a Graphisoft alapítója 3 milliót adott 2011-ben, de 2 millióval támogatta az alapítványt Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke is.

2012-ben az előző évivel hasonló összeget adott a CAP, az OTP 30 milliót, a Mol 15-öt, és ugyanúgy ott szerepel a listán Bojár Gábor és Winkler Gyula is, a Wallis egyik volt vezetője (ő 5,1 milliót adott 2012-ben, egy évvel korábban 2 milliót).

Az 1 millió forintnál nagyobb kiadások célzottjai között többek között a Tárki Társadalomtudományi Intézetet találjuk (két év alatt összesen több, mint 10 millióval), a Budapest Intézetet (6 millió), a Kopint-Tárki konjunktúrakutató intézetet (5 millió), de majdnem 10 millió forintot kapott a Költségvetési Felelősségi Intézet is. A legnagyobb egyedi kifizetés 2012-ben a Magyar Pedagógiai Társaság számára érkezett.