300 oldalas jelentést írtak az izsáki agyonverésről

Vágólapra másolva!
Lezárult az izsáki rendőri intézkedés közben történt haláleset kapcsán indított vizsgálat - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter pénteken, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt.
Vágólapra másolva!

A vizsgálatról szóló jelentést csütörtökön kapta meg Pintér. A belügyminiszter azt mondta: a dokumentum a mellékletekkel együtt több mint 300 oldal, így áttanulmányozására még nem volt ideje, ezért erről későbbre ígért tájékoztatást.

A Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án délután szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedtek egy 47 éves román állampolgárságú férfival szemben, mert azt gyanították, hogy ellopott egy motorosfűrészt. Az izsáki rendőrőrsről este tettek jelentést, hogy az intézkedés alá vont ember meghalt. Az esetről szóló cikkeinket és riportjainkat itt megtalálja.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés bűntette miatt indított nyomozást.

A Kecskeméti Járásbíróság május 9-én kilencven nappal meghosszabbította az azóta leszerelt rendőrök előzetes letartóztatását.