Előzetesben maradnak a kényszervallató izsáki rendőrök

Vágólapra másolva!
Meghosszabbították a két gyanúsított izsáki rendőr előzetes letartóztatását, akik a gyanú szerint úgy megvertek egy román férfit kisebb lopás miatt, hogy az belehalt a kényszervallatáson szerzett sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Kilencven nappal meghosszabbította az előzetes letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság annak a két, azóta leszerelt rendőrnek, aki a gyanú szerint annyira megvert egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt előállított román állampolgárságú férfit, hogy az belehalt a sérüléseibe.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a két férfi megalapozottan gyanúsítható a kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetésével. A nyomozási bíró az elé tárt jegyzőkönyvek alapján döntött az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról. A határozat ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezhetnek. Korábban a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a két rendőr előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását. Az ügyészség az ügyben kényszervallatás és halált okozó testi sértés bűntette miatt indított nyomozást.

A Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án délután szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfivel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az izsáki rendőrőrsről este tettek jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt.