Megint ellepték a Jászai környékét a mézelő méhek

méhész gyűjti be a Hollán Ernő utcai ház erkályén letáborozott méhrajt
Vágólapra másolva!
A Jászai Mari téri méhinvázió után öt nappal ismét a felbukkantak a rovarok a környéken. Ezúttal egy ház erkélyére fészkelték be magukat, de a szakemberek most is befogták őket.
Vágólapra másolva!

A múlt heti méhinvázió után ismét egy méhraj ütött tanyát a budapesti Jászai Mari tér közelében - jelentette az Origo egyik munkatársa. A méhek ezúttal egy terasz aljára fészkelték be magukat a Hollán Ernő utca és a Budai Nagy Antal utca sarkán. Eltávolításukhoz, akár csak a múlt csütörtökön, ismét szakembert kellett hívni.

Méhész gyűjti be a méhrajt az erkélyről Forrás: Farkas Péter - Origo

Munkatársunk szerint délután fél 5 körül a kiérkező méhész létrával mászott fel a méhekhez, és a rajt begyűjtötte egy méhkasba. A méhész az Origónak azt mondta, hogy a városba tévedt rovarok mézelő méhek, és bárhonnan érkezhettek, mert akár 20 kilométert is képesek megtenni.

Múlt csütörtökön egy hasonló méhraj azzal keltett riadalmat, hogy a 4-6-os villamos Jászai Mari téri megállójában telepedtek meg, és kezdtek nyüzsögni. Akkor a BKK szakemberei a rendőrök segítségével terelték ki az utasokat a megállóból, amíg a kiérkező méhészek el nem távolították a méhrajt (a korábbi esetről itt olvashat részletesen).