Fákat döntött autókra, vonatra a szélvihar

Vágólapra másolva!
Három autóra dőlt fa Budapesten az erős szél miatt, egy ember megsérült. Gödöllő közelében egy gyorsvonatra is rádőlt egy fa, estig késésekre kell számítani a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon.
Vágólapra másolva!

Három autóra dőlt rá fa a fővárosban kedden délután a heves széllökések miatt. Vélhetően emiatt egy ember is megsérült - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A VI. kerületi Bajza utcában egy nagyobb fa rádőlt egy autóra. és a mentők egy embert ápolnak a helyszínen.

Az I. kerületi Málna utcában, valamint a XXII. kerületben szintén fa dőlt autóra. A XVI. kerületi Hunyadvár utcában két villanyoszlop kidőlt, emiatt ott áramszünet van. Kedd délutánig több mint húsz riasztás érkezett a fővárosi tűzoltókhoz az erős szél miatt, általában faágak törtek le, amelyek zavarják a közlekedést.

Gödöllő közelében gyorsvonatra dőlt rá egy fa, senki nem sérült meg, de várhatóan estig késéssel közlekednek a szerelvények a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon - közölte a Mávinform az MTI-vel. A Sátoraljaújhelyről a Keleti pályaudvarra tartó gyorsvonatra dőlt rá a nagy fa, nem sokkal az után, hogy elhagyta a gödöllői állomást. Személyi sérülés nem történt. A szerelvények azon a szakaszon csak egy vágányon közlekednek, ezért a miskolci vonalon utazóknak 20-25 perces késéssel kell számolniuk. A vasúttársaság és a katasztrófavédelem szakemberei dolgoznak a fa eltávolításán, akkor tudják megvizsgálni a felsővezetéket is. A gyorsvonat így másfél órás késéssel tud csak tovább közlekedni. A menetrend szerinti közlekedés az esti órákra állhat helyre - tették hozzá.