A köztévé szerint az Együtt fizetett a kislétai videóért

Vágólapra másolva!
Megszólalt egy ember, aki a Bajnai-ellenes tüntetés fideszes szponzorálásáról készült videó egyik szereplőjének mondja magát. Azt állítja, Bajnai aktivistái adták a szájába a szavakat, és fizettek is érte. Az Együtt-PM szerint ez hazugság.
Vágólapra másolva!

A kislétai videó egyik állítólagos szereplője azt állította a köztévé hétfő esti Híradójában, hogy az Együtt-PM aktivistái tízezer forintot fizettek neki azért, hogy elmondja a kamerába, amit kérnek tőle.

Az Együtt-PM vasárnap hozott nyilvánosságra egy videót, amelyen két kikockázott fejű közmunkás arról beszél, hogy Kisléta fideszes polgármestere ötezer forintot ajánlott fel nekik, ha csütörtökön elmennek Bajnai Gordon fórumára az Együtt vezetője ellen tüntetni.

A másfél perces videó az Együtt-2014 szerint csütörtök délután, a kislétai temető bejáratánál készült, miután a politikus érkezésére készülődő stábjukhoz odalépett egy férfi cigarettát kérni. Amikor kiderült, hogy a stáb Bajnait várja, a férfi elmesélte az állítólagos ajánlatot, az egyik aktivista pedig rögzítette ezt - állították.

A polgármester vasárnap este tagadta, hogy bárkinek pénzt ajánlott volna ilyesmiért, és már akkor azt vetette fel, hogy szerinte a két férfi pénzért mondta azt, amit.

Rácz Krisztina, az Együtt-PM sajtónőnöke az Origónak azt mondta, a szövetség sohasem fizetett senkinek azért, hogy elmondjon valamit a kamerába, a jelenet spontán volt. Közölte, a rágalmakért jogi úton fognak elégtételt venni.

Hozzátette, ha meggyőződnek róla, hogy a riportban megszólaló személy azonos azzal, aki nekik beszélt, nyilvánosságra fogják hozni a teljes, vágatlan felvételt, hiszen így már nem sértenek személyiségi jogot. "Akkor majd mindenki megítélheti, hogy melyik az életszerűbb: az, hogy az operatőr betanított egy négyperces beszélgetést, vagy az, hogy a polgármestertől anyagi függésben levő közmunkást rábírták eredeti kijelentésének a megváltoztatására" - mondta a sajtófőnök.