Vágólapra másolva!
Hunvald Gyögy örülhet, biztosan nem kell kártérítést fizetnie a kerületnek.
Vágólapra másolva!

A bíróság elutasította az erzsébetvárosi önkormányzat beadványát Hunvald György és társai ellen. A kerület - amelyet most egy fideszes politikus, Vattamány Zsolt vezet - azért akarta beperelni az erzsébetvárosi ingatlanügyben vádolt volt politikust és a többi vádlottat, hogy fizessék meg neki az okozott károkat. A kerület csaknem 1,8 milliárd forintot próbált behajtani rajtuk.

A Népszava információi szerint a Fővárosi Törvényszék alapvető fogalmi és formai hibák, jogi bakik miatt utasította el a beadványt, amely a jogerősen még le sem zárt ingatlanüggyel összefüggésben követelt volna fejenként több százmillió forintot a vádlottaktól.

Az erzsébetvárosi ingatlanügy az előző ciklus egyik legnagyobb, ismert politikust is érintő korrupciós ügye volt. Hunvald György korábbi MSZP-s polgármestert, Gál György korábbi SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnököt és 23 társukat bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolták. A vádiratban összesen tizenhét önkormányzati tulajdonú épület áron aluli értékesítése, illetve annak kísérlete szerepelt. Az idén októberben született legutóbbi ítélet Gál Györgyre nyolc és fél év börtönt, Hunvaldra másfél évet szabott ki. Utóbbi ezt már bőven leülte előzetes letartóztatásban, így most szabadlábon van. Sőt, a strasbourgi bíróság friss döntése értelmében indokolatlanul tartották fogva 31 hónapon át ítélet nélkül, így jogosan követelhet kártéríatést az államtól. Az erzsébetvárosi ingatlanügyről szóló cikkeinket itt találja meg.