Balesetet szenvedett Hende Csaba

Vágólapra másolva!
Öten sérültek meg abban a balesetben, amelynek a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító autó is részese volt csütörtök délután Nógrád megyében. A miniszternek csupán a válla sérült meg.
Vágólapra másolva!

Az eddigi információk szerint a két személyautó a Szécsény és Hollókő közötti 2122-es úton ütközött össze délután 5 óra körül, a balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta. Hende Csabát a baleset után mentőhelikopterrel a Honvédkórházba szállították - mondta el az Origónak a Honvédelmi Minisztérium sajtószóvivője. A miniszter állapota stabil, csupán a jobb válla ficamodott ki, illetve tört el. Kezelését a Honvédkórházban folytatják az elkövetkező napokban.

Az M1 Híradójának információi szerint három súlyos és két könnyebb sérültje van a balesetnek. A miniszter mellett a raliversenyzőt szállították helikopterrel a Honvédkórházba. A raliautó utasa súlyos hasi sérüléseket szenvedett, ám az ő állapota is stabil. Utasa csupán könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az MTI információi szerint a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt a baleset. Az útszakaszt egy raliversenyző-páros engedély nélkül le akarta zárni. A minisztert szállító honvédségi autó megkülönböztető jelzését használva kerülte ki a lezárást jelző embert, majd a szerpentinen ütközött a raliautóval. A Híradó szerint a versenyautó pilótáját húsznál is többször büntették meg gyorshajtásért.