Két paneltűz is volt kedden

Vágólapra másolva!
Mosonmagyaróváron és Szolnokon is kigyulladt egy-egy panelház kedden este: az előbbi településen a lakók csak kisebb sérüléseket szenvedtek, a szolnoki tűzben viszont egy idős lakó belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondása szerint a szolnoki tűzoltókat a Széchenyi városrészben található Orosz György utca egy panellakásához riasztották kora este, mert az füstölt. A tűz a lakás egyik helyiségében keletkezett, de mire a tűzoltók megérkeztek, a füst nagyrészt már elfojtotta a lángokat. Az egyik földszinti lakásban egy ágyban fekvő, életveszélyesen megégett embert találtak, a férfi később belehalt a sérüléseibe. Átmenetileg 16 felnőttnek és négy gyermeknek kellett elhagynia az épületet, de miután a lépcsőházat a szakemberek átszellőztették, a lakók visszatérhettek otthonukba. A tűz keletkezésének okait a hatóságok szakértők bevonásával vizsgálják.

Kedden éjjel 11 óra körül az [origo] egyik olvasója jelezte, hogy a mosonmagyaróvári Móra Ferenc lakótelep egyik panelházában is tűz ütött ki. Olvasónk beszámolója szerint az egyik lakásból jelentős füst áradt ki, de fél tizenkettő tájékán már a szigetelés bontását és a ház szellőztetését végezték a tűzoltók. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának ügyeletén az [origo]-nak elmondták, hogy a négyemeletes panelházban bekövetkezett tűzesetnek szerencsére csak két könnyebb sérültje keletkezett, bár a lakóknak a ház átszellőztetésének idejére el kellett hagyniuk otthonaikat.