Kedvencét temette, fegyvert talált a kisfiú

Vágólapra másolva!
Fegyvereket találtak gyerekek szombaton. A XX. kerületben egy kisfiú tengerimalacát akarta eltemetni, de ásás közben talált egy fegyvert. Másik gyerekek Dobogókőnél találtak második világháborús robbanóanyagot.
Vágólapra másolva!

Elpusztult tengerimalacát akarta eltemetni egy kisfiú a főváros XX. kerületében egy parkban, és a gödör ásása közben egy önvédelmi fegyvert talált.

A fiú szombat délután akarta a házukkal szemben lévő János utcai parkban eltemeti kedvencét, és amikor mintegy 30 centiméteres gödröt ásott a tetemnek, egy önvédelmi fegyvert talált lőszerekkel együtt. A működőképes, lőszerekkel ellátott fegyvert a tűzszerészek szállították el a helyszínről.

A tűzszerészet arról is beszámolt, hogy szintén szombat késő délután, Komárom-Esztergom megyében, Dobogókő környékén az út mellett kiránduló gyerekek egy német gyártmányú 81 milliméteres aknavetőgránátot találtak, majd értesítették a rendőrséget.

A tűzszerészek és a rendőrök a környéket átvizsgálva találtak egy kézigránátfejrészt, amely TNT robbanóanyagot tartalmazott, és egy 2,5 kilogrammos szovjet gyártmányú, gyújtószerkezet nélküli bombát, amely szintén robbanóanyagot tartalmazott. A világháborús eszközöket a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.