Együtt 2014 néven más szervezetek korábban nyújtottak be igényt a bírósághoz, a szövetségből platform lehet.

Nem megfelelő nevet választottak pártjuknak Bajnai Gordonék, a Fővárosi Törvényszék ezért nem vette még nyilvántartásba az Együtt 2014 Választói Szövetség Pártot, illetve ezért is hívta fel őket hiánypótlásra - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

A törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint az "Együtt 2014" elemet tartalmazó névvel korábban már több szervezet is nyújtott be nyilvántartási kérelmet a bírósághoz, a "szövetség" névelemet pedig csak olyan egyesület veheti fel, amely a 2011. évi CLXXV. törvény 4. paragrafus 3. bekezdése szerinti különös egyesületi forma, tehát amelynek csak egyesületek, illetve alapítványok a tagjai - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint továbbá olyan okiratok becsatolására hívták fel Bajnaiékat, mint a székhelyül szolgáló ingatlan harminc napnál nem régebbi tulajdoni lapja, illetve a párt székhelyhasználati jogcímének igazolása a bejegyzett tulajdonosok által.

A Magyar Nemzet szerint Bajnaiék hiánypótlása a múlt pénteken érkezett meg a törvényszékhez. A lap úgy tudja, a volt miniszterelnök szervezete a szövetség helyett a platform kifejezést használná a jövőben.

Az Origo megkereste az Együtt 2014 sajtófőnökét az ügyben, reakciót egyelőre nem kaptunk.