Nézőpont: Bajnai nyakán Mesterházy

Vágólapra másolva!
A Nézőpont kutatása szerint a teljes lakosság 12 százaléka támogatja Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét, míg csak 7 százaléka Mesterházy Attilát. Orbán legesélyesebb kihívói között viszont alig vezet Bajnai.
Vágólapra másolva!

A teljes népesség 12 százaléka támogatja Bajnai Gordont, 7 százaléka Mesterházy Attilát és 39 százaléka Orbán Viktort a Nézőpont Intézet és a Heti Válasz közös kutatása szerint. A teljes kutatás a csütörtökön utcára kerülő Heti Válaszban jelenik majd.

A lap online kiadása idéz még a kutatásból: a kormányváltást akarók körében is vezet Bajnai Gordon, a megkérdezettek 26 százaléka támogatja a volt miniszterelnököt, míg 16 százalékuk Mesterházy Attilát.

Arra a kérdésre viszont, hogy a két jelölt közül kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort 2014-ben, már sokkal kiegyenlítettebb a kormányváltást akarók véleménye: 35 százalékuk Bajnait, 30 százalékuk Mesterházyt nevezte meg.

A kutatás érdekessége, hogy kiderül belőle: a Bajnai Gordon által az MSZP-nek javasolt közvéleménykutatásos előválasztás nem feltétlenül neki jó - mondta az Origónak Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet szakmai vezetője.

Szerinte a kormányváltást akarók közötti szavazati arány (Bajnai Gordon 35, Mesterházy Attila 30 százalék) nagyon szoros eredmény, ami azt mutatja, hogy kiélezett a helyzet az MSZP és az Együtt-PM között.