Fekete zakós tréfamester verte át a Blikket a lottónyertessel

Vágólapra másolva!
Csak vicc volt a két napja részeg lottónyertesről szóló információ - legalábbis ezt állítja az a férfi, aki két napja még igaznak próbálta eladni a történetet a Blikknek. A hírért 200 ezer forintot kért, majd miután a Blikk lehozta a sztorit, megzsarolta az újságot.
Vágólapra másolva!

Szerdán az Origo is szemlézte a Blikk lottónyertesről szóló cikkét, amely állítólagos ismerősökre hivatkozva írt arról, hogy a nyertes Kelet-Magyarországon él, és örömében napok óta iszik.

Csütörtökön délelőtt - több más szerkesztőséghez hasonlóan - levelet kaptunk egy férfitől, aki azt állítja, hogy csak viccelődött a Blikkel. A férfi a levélhez több képet is mellékelt, ezeken a Blikknek küldött levelei és a Blikktől kapott válaszok láthatók.

Ezekből az derül ki, hogy a férfi kedden egy frissen regisztrált postafiókból küldött levelet a Blikknek, és azt állította, ismeri a lottónyertest. Néhány információt is leírt róla, majd miután a Blikk bizonyítékokat kért tőle, ő azt válaszolta, hogy 200 ezer forintért hajlandó elárulni a nyertes nevét és címét. A levelezés szerint a Blikk másnap a férfi levelei alapján megírta a cikket.

Az állítólagos informátor ezek után újabb levelet írt a Blikknek, amiben már azt állította, hogy csak viccelt, az egész történetet ő találta ki, és ha a Blikk nem tesz neki “ajánlatot”, akkor nyilvánosságra hozza a levelezést. Egy újabb levélváltás után személyes találkozóra hívta a lap munkatársát csütörtökön délre egy belvárosi McDonaldsba. “Fekete zakó, fekete ing lesz rajtam. Ha nem jönnek el, iszom egy kávét legalább és megnézem az esti híreket”. Az átküldött levelezésből nem derül ki, hogy mit válaszolt neki a Blikk, mindenesetre a férfi levelezést már a megjelölt találkozó előtt átküldte az Origónak is.

A Blikk az Origo kérdéseire (már cikkünk megjelenése után) azt írta, hogy jogi lépéseket tesznek zsarolás és levéltitok megsértése miatt. "Több forrásból dolgoztunk. Egyik informátorunk megzsarolt bennünket. Ennek a zsarolásnak sajátos módon az ön által képviselt orgánum is az eszközévé vált" - áll Murányi Marcell főszerkesztő válaszlevelében.

Cikkünkben korábban az szerepelt, hogy a férfi Bahor Árpád néven írta alá a leveleket. Az Origónál jelentkezett egy Bahor Árpád nevű férfi, aki közölte: nem azonos a Blikket fenyegető férfival, semmi köze az ügyhöz, csak visszaéltek a nevével.