Ángyánnal szövetkezik Horváth András

Vágólapra másolva!
A leplezett adócsalásokról beszélő volt NAV-os dolgozó úgy érzi, ha elfelejtik, neki vége. A közszereplésben látja a menedéket, nem zárja ki, hogy politikus lesz. A Fideszből kiugrott Ángyán Józseffel és a szegedi trafikügyet borító Hadházy Ákossal szövetkezne.
Vágólapra másolva!

"Mindenki azt mondja, hogy el fognak felejteni. De ha ez így lesz, akkor nekem végem" - mondja a Népszabadságnak adott interjújában Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt dolgozója. Horváth a nyilvánosságtól remél védelmet, ezért közszereplő maradna, de hogy milyen formában, azon még gondolkodik. Az is benne van a pakliban, hogy politikus lesz, bár nem azért állt ki a nyilvánosság elé, mert eredetileg is ez volt a célja.

Hivatalosan még senki nem kereste meg, mondja, de Ángyán Józseffel együttműködnek, támogatják egymást. A Fideszből a földtörvény miatt távozó Ángyánnal, illetve a trafikügyben pártjával szembeforduló volt fideszes képviselővel, Hadházy Ákossal egyeztetnek is "a hogyan továbbról". "Valamit szeretnénk. Annyira sok közös van a sorusunkban, meg abban, amire felhívtuk a figyelmet!" - mondja Horváth.

A volt NAV-os dolgozó a lapban elismeri, hogy soha nem volt adóellenőr, főként felfejelentés-tervezeteket írt, de a munkája miatt sok mindenre rálátott, és volt olyan ügye, amelyben még a kiemelt adózók adataihoz is hozzáfért.

A NAV szerint valótlan Horváthnak az az állítása, hogy az adóhivatal elnéző a csalókkal szemben, és ezért feljelentést tettek ellene rágalmazás miatt. Azt is állítják, hogy Horváth megalapozatlanul von le következtetéseket a csalások nagyságrendjéről. A korábbi adóhivatali dolgozó konkrétumokkal valóban nem állt elő, de közölte, hogy feljelentést tett az ügyészségen, amelyben részletesen beszámolt egyes csalásokról. A feljelentés tartalma ugyanakkor egyelőre nem ismert.