Vágólapra másolva!
Kökény Mihály és Székely Tamás is érintett Kyäni-termékek forgalmazásában – írja az Atv.hu. A televíziós csatorna hírportáljának riporterét a cég egyik ügynöke kereste meg, ő beszélt neki arról, hogy a multilevel marketing rendszerben működő hálózathoz többek között a két korábbi egészségügyi miniszter is kapcsolódik. Lamperth Mónikát Herényi Károly hívta a céghez, előbbi ezt egyáltalán nem bánta meg, mert jók a termékek, a cégnél pedig korrekt mentalitást tapasztalt.
Vágólapra másolva!

A cég olyan élelmiszereket forgalmaz, amelyeknek a cég állítása szerint vérnyomáscsökkentő, emésztésjavító, rákellenes, potencianövelő, fájdalomcsillapító és egy sor más, pozitív hatásuk van. A Kyäni Nitro-FX terméket például a noni növény bizonyos részeiből készítik, amelynek egyik jótékony hatása, hogy a barlangos testekbe vezető erek izmait ellazítja, így jobb a merevedés.

Az Atv.hu riportere Lamperth Mónikával is találkozott a bemutatón, az ügynök szerint mielőtt belevágtak a vállalkozásba, ő ellenőrizte le az amerikai anyavállalatot. Székely Tamás, a második Gyurcsány-kormány, illetve Bajnai Gordon kormányának egészségügyi minisztere az újságírónak azt mondta, valóban benne volt a projektben, ám később megszakadt a kapcsolat. Kökény Mihály is megszólalt a cikkben, ő dicsérte a termékek minőségét, és azt is elárulta, hogy korábban embereket is ajánlott a hálózatba. Mint mondta, jelenleg aktívan nem vesz részt a cég tevékenységében, mert külföldön dolgozik.

A cikk szerint a hálózat tagja Herényi Károly, az MDF egykori ügyvezető elnöke is, aki jelenleg is aktívan szervezi az új belépőket. Az ügynök több korábbi minisztert is megemlített, például Lévai Katalint és Juhász Ferencet. Lévai Katalin az Atv.hu-val közölte: valóban végighallgatta a cég prezentációját, és elsőre igent mondott, ám másnap egyértelműen tudatta, hogy nem kíván csatlakozni a hálózathoz.

A cikkben említett politikusok közül cikkünk megjelenéséig Kökény Mihályt és Lamperth Mónikát értük el. Kökény Mihály azt mondta, „körülbelül stimmel", ami az írásban szerepel. Mint mondta, van olyan politikustársa, akiről ő is tud, másokról csak hallotta, hogy részt vesznek a cég munkájában. „Egzisztenciális lehetőséget kerestek, van ilyen, minden oldalon" – fogalmazott. Azt mondta, őt másfél évvel ezelőtt keresték meg, nem emlékszik már, hogy pontosan ki, hogy adjon „szervezési és egyéb tanácsokat" a cégnek. Hozzátette: ő nem vett és nem vesz részt jelenleg sem a cég munkájában.

Lamperth Mónika megkeresésünkre annyit mondott: az ATV-nek válaszol először ebben a témában. Csütörtök este Lamperth az Egyenes beszéd című műsorban azt mondta: egy évvel ezelőtt döntötte el, hogy befejezi a politikai pályafutását, és változtat az életmódján: elkezdett sportolni és diétázni, 22 kilót fogyott. "Remekül érzem magam a bőrömben" – mondta. Állítása szerint őt Herényi Károly volt MDF-es politikus hívta a céghez, amit Lamperth abszolút nem bánt meg.

A volt belügyminiszter elsősorban azért csatlakozott, mert kipróbálta a terméket, és jónak találta, de fontos szempont volt, hogy "remek embereket" ismert meg az üzleti szférában, akik "betartják, amit ígérnek". Lamperth bulvárújságírásnak nevezte, hogy potencianövelőt is forgalmaznának. Van ugyan egy fizikai teljesítményfokozó, amelyet sportolóknak ajánlanak, és amelynek vannak "bizonyos mellékhatásai". Lamperth pontos feladata, hogy részt vegyen a hálózatépítésben, olyan embereket keressen fel, akiket érdekel az egészséges életmód.

A műsor vendége volt Herényi Károly is, akit állítása szerint Dióssy Gábor volt SZDSZ-es államtitkár szervezett be. Herényi fontosnak tartja, hogy az MLM-ben dolgozók társadalmi megítélése javuljon, hiszen több mint 300 ezren élnek ebből ma Magyarországon.

A Gazdasági Versenyhivatal egyébként tavaly ősszel eljárást indított a Kyäni Hungary Kft. és a Kyäni Europe AB vállalkozásokkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – írja az Atv.hu.