A Facebookon vallott melegségéről Lakner Zoltán

Vágólapra másolva!
A politológus fogja pénteken megnyitni a Budapest Pride-ot is.
Vágólapra másolva!

A ELTE Társadalomtudományi Karának politológiaprofesszora a Facebookon lévő privát fiókján szerdán este publikált nyilvános bejegyzésben jelentette be, hogy ő fogja pénteken megnyitni a az idei Budapest Pride melegfesztivált.

Lakner Zoltán itt elérhető bejegyzésében a következőképpen fogalmaz: "Élem az életem, melegként, családban, mert nekem így jó. Nem egy nagy dolog. Nem bujkálok. Szerintem rendben van, ha másnak másként jó. Ahogy látom, sokak kellemetlen hobbija mások életében turkálni; ha valaki 'aberráció' után kutat, inkább errefelé keresgéljen. Hogy most mégis szóba hozom magam, annak az az oka, hogy szép lassan eljutottam a pontig – lehetett volna ez korábban vagy később is –, hogy azért legalább annyit mondani kellene: hé, itt engem is sértegetnek! Nem fogok a fal mellett osonni azért, mert képmutatók papolnak erkölcsről és pont beleesek a szórásba."

A politológus az írásban azt is kifejti, hogy meggyőződése szerint nemétől és szexuális irányultságától függően mindenkinek joga van arra, hogy szeretetben és békében éljen, anélkül, hogy mások ítélkezésétől, pláne bántalmazásától kelljen tartania. Lakner azt is kiemelte, hogy szerinte a melegeknek is joguk van a törvényes kapcsolatra, családra és annak jogi védelmére is.

"Nem leszek másmilyen, mint eddig. Egykor sok időmbe telt megtalálni önmagam, nem kezdem elölről :) Mégis fontos volt legalább ennyit mondani, hogy arra biztathassak: nem kell a sértéseket eltűrni. Nem áll melléd senki, ha nem állsz ki magadért" – végződik a bejegyzés.