Másfél havi eső zúdult ránk pár nap alatt

Fotó -  Szabó Gábor

Reggeli csúcs az Üllői úton heves esőzéskor 2014 augusztus 13-án
Fotó - Szabó Gábor Reggeli csúcs az Üllői úton heves esőzéskor 2014 augusztus 13-án
Vágólapra másolva!
Alig egy hét alatt több mint másfélszer annyi eső esett, mint a havi átlag – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Siófoknak és Szentesnek jutott a legtöbb csapadék. 
Vágólapra másolva!

A szeptemberi átlagos összcsapadék körülbelül 47 milliméter, a legutóbbi hat nap alatt viszont országos átlagban 77 milliméternyi eső esett. A legtöbb eső Siófokon és Szentesen esett, miközben a szatmári és beregi térségben csupán egy-két millimétert mértek.

Forrás: Szabó Gábor

Az előrejelzés szerint kedden napközben a Dunántúlon kevés, másutt viszont többórányi napsütés is várható. Délután elszórtan záporeső, esetleg zivatar kialakulhat. A hőmérséklet délután 21–26, késő este 12–18 Celsius-fok között valószínű.

Ma nincs érvényben figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel azt közölte: néhol, főként északkeleten alakulhat ki zivatar, amelyhez szélerősödés, illetve lokálisan esetleg jelentősebb mennyiségű (10-20 milliméter) csapadék társulhat. Mára viszont már egy megyére sem adtak ki figyelmeztetést sem felhőszakadás, sem jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt.