Vágólapra másolva!
Újra meg kell tartani az önkormányzati választást Érpatakon. Az eredményt megsemmisítették, de Orosz Mihály polgármester megpróbálta megakadályozni ezt. Jogorvoslati kérelmét azonban érdemi elbírálásra alkalmatlannak találta a Debreceni Ítélőtábla.
Vágólapra másolva!

Meg kell ismételni az önkormányzati választást Érpatakon. A Debreceni Ítélőtábla elutasította Orosz Mihály hivatalban lévő polgármester felülvizsgálati kérelmét, amelyet a választási eredmények megsemmisítése ellen adott be. Az eredményt a területi választási bizottság semmisítette meg, egy magánszemély kezdeményezésére.

Az ítélőtábla szerint Orosz Mihály polgármesterjelölt jogorvoslati kérelme

ezért tárgyalás nélkül elutasították. A bíróság szerint jogszabály kimondja, hogy felülvizsgálati eljárásban kötelező az ügyvédi képviselet, jogi szakvizsgával rendelkező ember viszont saját ügyében ügyvédi képviselet nélkül is eljárhat. A kérelmet érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani, amennyiben azt a rendelkezés megsértésével nyújtják be - áll a táblabíróság végzésének indoklásában. A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Az érpataki polgármester-választáson győztes Orosz Mihály (független) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy jogorvoslati kérelmét a Nemzeti Választási Bizottság nem tűzte napirendjére, ezért a választási bizottság azonnali és haladéktalan összehívását kérte a Nemzeti Választási Iroda vezetőjétől. Az október 12-én megtartott polgármester-választást a települést az elmúlt négy évben is vezető Orosz Mihály nyerte. 104 szavazattal előzte meg a második Simon Attilánét, a Fidesz-KDNP jelöltjét.