Vágólapra másolva!
Szavazategyenlőség alakult ki Zalamerenyén a két polgármesterjelölt között, miután a helyi választási bizottság döntését fellebbezés után a területi választási bizottság megváltoztatta, így valószínűleg új szavazást kell kiírni a településen.
Vágólapra másolva!

Zalamerenyén a polgármester-választás eredményének megállapítása ellen érkezett fellebbezés a területi választási bizottsághoz. Ott ugyanis egyetlen szavazatnyi különbség alakult ki. A bizottság megváltoztatta az első fokon hozott döntést, és ezzel szavazategyenlőség alakult ki.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a zalamerenyei névjegyzékben szereplő 178 választópolgár közül 134 adta le a voksát vasárnap. Az urnákban egy szavazólapról állapították meg, hogy érvénytelen. Az első eredménymegállapítás szerint a független Papp Sándor 67, a Fidesz-KDNP színeiben induló - eddig a települést függetlenként irányító - Ódor László Lajos 66 voksot szerzett polgármesterjelöltként.

Az érintetteknek három nap áll a rendelkezésükre, hogy a döntést megtámadják a Pécsi Ítélőtáblánál. Ha nem nyújt be senki jogorvoslati kérelmet, a szavazategyenlőséget kimondó eredmény jogerőssé válik, és 120 napon belül új polgármester-választást kell kiírni Zalamerenyén.