Milliárdokat kap jövőre a Millenáris park

Millenáris park az utolsó, romos Ganz-épület is
Millenáris park az utolsó, romos Ganz-épület is
Vágólapra másolva!
Több mint 4,5 milliárdot költene a kormány jövőre a Millenáris park fejlesztésére: Itt kap új játszóhelyet a Nemzeti Táncszínház, de mélygarázs és közösségi tér is épül a területre. A helyi állami tulajdonú cégeket a Miniszterelnökség veszi át.
Vágólapra másolva!

Jelentős összeget, több mint 4,5 milliárd forintot költene a kormány a Millenáris parkban tervezett fejlesztésekre: a budai Vár Karmelita kolostorából kiköltöző Nemzeti Táncszínház új játszóhelyét 2,66 milliárdból alakítanák ki, míg a lebontásra váró, ma parkolónak használt Ganz-épület helyén mélygarázst és közösségi teret építenének 1,9 milliárd forintos kerettel - derül ki a hétfői Magyar Közlönyből.

Most, rögtön kell

A tervek sürgősségét mutatja, hogy két kormányhatározat azonnali hatályú, tehát Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek már el kellett különítenie az erre szánt keretet - igaz, a mélygarázs építéséhez szükséges uniós források előkerítésére 15 napot kapott.

Milliárdokat fordítanak 2015-ben a Millenáris park átépítésére. az utolsó, romos Ganz-épület helyére méggarázs kerül, de új helyszínt kap a Nemzeti Táncszínház is. Fotó: Polyák Attila - Origo

Innentől átvesszük

A Miniszterelnökség emellett december 31-i hatállyal átveszi a Millenáris területén működő két céget: a Közlöny szerint a Miniszterelnökség pedig a Kft.-k állami részesedése felett kap tulajdonjogot - a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft. és Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. viszont eleve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., vagyis az állam tulajdonában van.