Elszabadult kutyák tomboltak a játszótéren

Vágólapra másolva!
Gyerekekre, majd a segítségükre siető felnőttre is rátámadt két skót juhász egy zalaegerszegi játszótéren, súlyos sérüléseket okozva. Az összeharapdált férfit kórházba kellett szállítani.
Vágólapra másolva!

Gondatlanságról elkövetett súlyos testi sértés miatt felelhet az a zalaegerszegi nő, akinek kutyái az udvarról megszökve egy játszótéren kezdtek tombolni.

A két skót juhászkutya először gyerekekre támadt - a kislányok sikoltozását egy arra járó fiatal férfi hallotta meg, a gyerekek mászókákra menekültek a csattogó fogak elől. A fiatalember, aki maga is kutyát sétáltatott, kiabálva próbálta elijeszteni a megvadult állatokat, mire azok őt is megtámadták, összeharapdálták csuklóját és karját.

Az őrjöngő kutyákat végül egy másik járókelő fékezte meg, az összemart férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A kutyák 46 éves gazdája sajnálja a történteket, de nem érzi felelősnek magát miattuk. Ügyében a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelhet vádat, írja a police.hu.

A skótjuhászok támadása azért is meglepő, mert a típust általában gyermekbarát, békés kutyafajtaként ismerik. Az állatoknak ugyanakkor nagy a mozgásigényük, és nehezen viselik a tartós bezártságot.