Csalással gyanúsítják a Barátok közt Hoffer Misijét

Vágólapra másolva!
Csalás miatt nyomoznak a Barátok közt című sorozatban korábban Hoffer Misit alakító Halász Gábor és Hévíz polgármestere, Papp Gábor ellen.
Vágólapra másolva!

A rendőrség azzal gyanúsítja őket, hogy olyan vezető pozíciót töltöttek be, amihez nem volt meg a szükséges képesítésük - értesült a Blikk. Halász Gábort annak ellenére bízták meg a művelődési központ vezetésével, és úgy vette fel több éven át a fizetését, hogy a rendőrség gyanúja szerint képesítés hiánya miatt ehhez nem lett volna joga.

A rendőrség szerint Halász Gábornak nem volt képesítése Forrás: Origo

A polgármester javasolta Halász Gábort

Az intézmény önkormányzati pénzzel gazdálkodik, így törvény szabályozza, hogy milyen jogosítványok szükséges a vezetői pozíciók betöltéséhez. Ezért a rendőrség jelentős kárt okozó csalás miatt. A rendőrség szerint Papp Gábor, a település vezetője azért felelős, mert ő javasolta Halász Gábort a pozícióra, pedig tudta, hogy nincs végzettsége az álláshoz.

A település vezetője egészségtanár is volt

Hévíz polgármesterét és feleségét továbbá azzal gyanúsítják, hogy hogy 2009 és 2012 között szakképzett egészségtanárnak adták ki magukat, a férj így nyerte el a pályázati pénzekből működő ifjúsági szolgáltató központ irodavezetői pozícióját. Bérüket úgy vették fel, hogy az előírt felsőfokú pedagógiai szakképzettséggel nem rendelkeztek.

A polgármester a Blikknek azt mondta:

A teljes cikket itt olvashatja.