47 kilométert ment a forgalommal szemben az M1-esen

Vágólapra másolva!
Szerencsére a leállósávban, így nem történt baleset.
Vágólapra másolva!

Az M1-es autópályán Győrszentivántól Hegyeshalom felé, a leállósávban, forgalommal szemben hajtott egy zavart férfi 47 kilométert.

A Kisalföld.hu 11 óra előtt nem sokkal közölte, hogy egy autó a forgalommal szemben közlekedik az M1-esen, és a rendőrök üldözik. Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője dél előtt nem sokkal már azt mondta az Origónak, hogy sikerült megállítani az autóst, és személyi sérülés nem történt.

"A magyar rendszámú Peugeot gépkocsi vezetője Győrszentivánnál hajtott a sztrádára, a rendőri jelzésre nem állt meg, 120-130 km-es sebességgel a leállósávban haladt tovább" - tette hozzá később közleményben a rendőrség. A rendőrök sokáig hiába próbálták feltartóztatni a férfit, nem figyelt a rendőri jelzésekre. Végül a 159. kilométernél sikerült megállítani.

Az autó vezetője akkor is zavartan viselkedett, amikor megállították, ezért mentőt hívtak hozzá. A rendőrség a 34 éves gépkocsivezetővel szemben közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűntetőeljárást kezdeményez.