Visszaszólt egy fideszes képviselő az amerikai nagykövetjelöltnek

Vágólapra másolva!
Visszautasítja az amerikai nagykövetjelölt Magyarországgal kapcsolatos bírálatát Gulyás Gergely fideszes képviselő, az Amerikai–Magyar Parlamenti Baráti Tagozat tagja.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok nem könnyű, de szükséges párbeszédet fog folytatni Magyarországgal a demokráciáról – jelentette ki múlt héten az amerikai szenátus külügyi bizottságában megtartott meghallgatásán Colleen Bradley Bell budapesti nagykövetjelölt. Colleen Bradley Bell, miközben méltatta a magyar katonai szerepvállalást, aggodalmát fejezte ki a szélsőséges pártok megerősödése miatt. "Sokan azt állítják, hogy a mélyreható törvényhozási és alkotmányos változások ártottak a nemzetközi beruházási klímának, aláásták a tulajdonjogokat, meggyengítették a bíróságokat, és a végrehajtó hatalom kezében központosították a hatalmat" – mondta a nagykövetjelölt.

Gulyás Gergely szerdán a Magyar Nemzetben hosszú levélben válaszolt a nagykövetjelöltnek. „Magyarországon komoly és jogos felháborodást keltett, hogy ön, aki az elkövetkező években az Egyesült Államokat kívánja képviselni Magyarországon, szenátusi meghallgatásán […] fontos kérdésekben olyan pártpolitikai álláspontot képviselt, mely a nagyköveti feladatok eredményes ellátását a világon mindenütt megnehezítené, de különösképpen Magyarországon, ahol a jobbközép kormánnyal szemben alkalmazott kettős mérce egyre erősödő ellenérzéseket vált ki.”
„Egy magyar mondás szerint a rossz főpróba a jó előadás biztosítéka. A jövőbeni nagyköveti tevékenységével kapcsolatosan bízunk benne, hogy az ön szenátusi meghallgatásán elhangzottakat is eszerint kell értelmezni” – zárja sorait Gulyás.

Kövessen minket a Facebookon is!