Magánrepülőtér épülhet Felcsúton

Vágólapra másolva!
Már van egy Bodmér-Felcsút reptülőtér, amelyet Besenyei Péter műrepülő világbajnok cége üzemeltet. A Népszabadság szerint Felcsút kapott engedélyt egy létesítmény kialakításához, a hatóság szerint viszont nem is igényeltek ilyesmit. 
Vágólapra másolva!

Megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Légügyi Hatóság, és a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is - írja a Népszabadság, ami szerint így napirendre került Felcsúton egy saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános le és felszálló pálya kialakítása.

Felcsút és Bodomér között már van egy magánrepülőtér, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság adatbázisa szerint a Besenyei Péter műrepülővilágbajnok által vezetett Tesoma Kft. üzemeltet. Ezt jelenleg egy darab Cessna-172-es típusú kisrepülőgép használja mezőgazdasági megfigyelés céljából.

Varga Erika, a Nemzeti Közlekedési Hatóság jogi főtanácsadója azt mondta az MTI-nek, hogy a Felcsút-Bodor közti repülőtérrel kapcsolatban nem érkezett új kérelem a Légügyi Hivatalhoz.

Felcsúton ezen kívül a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is bővítés elé néz, valamint a Lévai Anikó háza alatt tavaly összevont hathektáros szántó rekreációs területként van feltüntetve az önkormányzati tervekben - írta a lap.

Kövessen minket a Facebookon is!