Autista lány panaszát vizsgálja a BKK

Vágólapra másolva!
Egy blogon megjelent levél szerint az ellenőrök nem fogadták el a 7-es buszon egy autista lány érvényes bérletét, és minősíthetetlenül beszéltek vele, miközben leszállították. A BKK vizsgálódik.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított a BKK egy blogon megjelent névtelen panaszlevél nyomán, írja a 444.hu. A BKV-Figyelőn megjelent levél szerint egy enyhén autista nőt annak ellenére szállítottak le az ellenőrök március 14-én délután a 7-es buszról, hogy volt érvényes bérlete. A cikk szerint azt mondták neki, hogy a bérlete hamis. "Állítólag azt mondták neki, hogy a gyogyósoknak nincs munkájuk, így pénzük se bérletre. Valószínűleg úgy szerezhette, tudják, hogy árulnak hamis bérleteket olcsóbban, amit a nincstelen hülyék megvesznek", írja a levél.

"Azt tanácsolták neki, hogy maradjon otthon, és babázzon vagy nézze a Mazsolát a tévében, de ne mások adóján foglalja a helyet a buszon. Ezt követően ő gyalog jött haza a Bosnyák tértől Újpalotára eléggé zaklatott állapotban", írta a szerző, aki elmondása szerint az érintett Barbara nevű nő barátja.

A 444-nek a BKK azt írta, hogy a történtek tisztázása érdekében azonnal vizsgálatot indítottak. „A pótdíjazottak között egyelőre nem találtunk olyan személyt, akire illene a blogon olvasható leírás, és ügyfélszolgálatunkhoz sem érkezett panasz az állítólagos esettel kapcsolatban a blognak a bejelentést tevő, illetve utasunk részéről” – írták. Ettől függetlenül folytatják a minden részletre kiterjedő, alapos vizsgálatot, és arra kérik a bejegyzés íróját, vegye fel a kapcsolatot a BKK ügyfélszolgálatával, hogy az ügyet mindenki számára minél hamarabb megnyugtatóan rendezhessék.

A BKK a leírthoz hasonló eseteket a leghatározottabban elítéli. Ha kiderül, hogy egy munkatársuk tényleg nem az előírások szerint végezte a munkáját, megteszik a szükséges munkajogi lépéseket, de eddig a blogposztot semmi sem támasztja alá – írják.