Rogán ingatlanvagyona még tovább nőtt

2014.03.31. 19:10

Hétfőn megkérdeztük Rogán Antalt, miért nem szerepel az egyszer már módosított vagyonnyilatkozatában a budai házában lévő garázsa. A Fidesz frakcióvezetője nem válaszolt, délutánra viszont ismét korrigálta a dokumentumot. Beleírta, hogy a birtokában van egy 40 négyzetméteres garázs és tároló, és a lakása is megnőtt 36 négyzetméterrel.

Nemcsak arra emlékezett rosszul Rogán Antal, hogy a budai lakása nem fele részben, hanem száz százalékban az övé. A Fidesz frakcióvezetője hétfőn újra módosította a vagyonnyilatkozatát, és beírta, hogy a budai lakása nagyobb, mint ahogy korábban jelezte. Eddig 149 négyzetméteresnek tüntette fel a lakást, majd hétfőn azt írta, hogy 185 négyzetméter, és hozzáfűzte, hogy "télikert kialakítása miatt megnövelve".

Rogán egy új tulajdonát is feltüntette a vagyonnyilatkozatban: egy nagyjából 40 négyzetméter nagyságú teremgarázs és tároló is szerepel a dokumentumban. Ezt 2011-ben vette Rogán a vagyonnyilatkozat szerint.

Az Origo hétfőn vette észre a budai ház tulajdoni lapja alapján, hogy Rogánnak garázsa is van az épületben, hétfőn délelőtt meg is kérdeztük a frakcióvezetőt, hogy miért nem írta ezt be a vagyonbevallásba. Választ nem kaptunk, a vagyonnyilatkozat viszont hétfő délután váratlanul módosult.

Rogán Antal ingatlanvagyona a múlt héten lett téma. Egy baloldali szórólapon ugyanis az szerepelt, hogy Rogánnak nagyobb az ingatlanvagyona, mint ahogy az a bevallásában szerepel. Az Együtt-PM ezután bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a NAV-nál Rogán ellen amiatt, hogy a fideszes politikus vagyonbevallásában március 21-én 50 százalékosról 100 százalékosra változtatta lakásának tulajdoni hányadát. Rogán azt állította, hogy jogszerűen járt el, a lakást eddig a feleségével közös vagyonnak tekintette, de pontosított, mert jogilag valóban övé az egész. Ezek után most hétfőn újra pontosította a dokumentumot.