Újraszámolják a MoMa érvénytelen ajánlásait

Vágólapra másolva!
Bokros Lajos szerint megvan az EP-választásokhoz szükséges húszezer aláírás, csak a Nemzeti Választási Iroda kétszer vette figyelembe az érvénytelen ajánlásokat. Május 5-én minden kiderül. 
Vágólapra másolva!

Levélben kérte a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke a Nemzeti Választási Irodát, hogy számolja újra az európai parlamenti választásra összegyűjtött, és érvénytelennek nyilvánított ajánlásait. Bokros Lajos szerint a megingott bizalmat csak az állíthatja helyre, ha az NVI elnöke saját körben elrendeli a tételes ellenőrzést. Erre ígéretet is tett a választási iroda, május 5-én (hétfőn) újra ellenőrzik a vitatott íveket.

Korábban az NVI a párt által benyújtott 24 264 ajánlásból két ellenőrzés után 18 633-at talált érvényesnek, ami kevés ahhoz, hogy a MoMa indulhasson az EP-választáson. Bokros Lajos szerint adminisztrációs hiba történt, a végső eredmény megállapításakor az informatikai program kétszer vonta le az érvénytelen ajánlásokat. A kezükben lévő hivatalos ellenőrzési kimutatásban 20 025 érvényes támogatást láttak leírva a MoMa képviselői, ami álláspontjuk szerint a kifogás kései benyújtásától függetlenül, hivatalból új NVI-határozatot követel.