30 fős elbocsátás jöhet a Magyar Nemzetnél

Vágólapra másolva!
Jelentős leépítést jelentettek be hétfőn a Magyar Nemzetnél, több neves szerzőt is elküldenek a gazdasági helyzet miatt, a vidéki tudósítók közül is sokaknak felmondanak. A lap vezetése nem kommentálta a híreket.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a Magyar Nemzet szerkesztőségében bejelentették, hogy számos újságírótól megválnak, köztük van Ugró Miklós, Torkos Matild, Lőcsei Gabriella, Kulcsár Anna és Ludwig Emil is. Az Origo információi szerint a vidéki tudósítói hálózatban is leépítések jöhetnek.

A Népszabadság szerint csaknem harminc újságírótól válnak meg a következő időszakban. Ezenkívül integrálják a Magyar Nemzet eddig külön működő online és nyomtatott szerkesztőségét. A Nol.hu cikke szerint a nyomtatott szerkesztőség körülbelül 70 fős, az online csapat pedig 30 fős, a kettőből összevonva áll majd fel a 70-80 fős integrált szerkesztőség. Ugyanakkor az ügyfélszolgálat és az archívum létszámát is csökkentik. Liszkay Gábor igazgató-főszerkesztő nem kommentálta a Nol.hu hírét.

A lap gondjait már jelezte, hogy szeptember elején árat kellett emelniük a „nyomtatott lapok piacán tartósan érzékelhető egyre kedvezőtlenebb körülmények miatt", illetve a nyáron bevezetett reklámadó is jelentősen érinti nemcsak a Magyar Nemzetet, hanem a Hír TV-t, illetve a jobboldali médiabirodalom további zászlóshajóit. Információk szerint a Hír TV-nél is több elbocsátás történt az utóbbi napokban.