Vágólapra másolva!
A Hydra nevű illegális netes platform üzemeltetőjét fogta el a terrorelhárítás Budapesten, hesseni nyomozók segítségével. Az elfogás része volt a TOR-on futó feketekereskedelem elleni  akciónak, amit az Egyesült Államok és európai uniós országok szerveztek.
Vágólapra másolva!

26 éves férfit fogott el a TEK november 6-án Budapesten, az akcióban részt vettek a németországi Hessen tartomány bűnügyi nyomozói, és besegített az Europol, illetve a Készenléti Rendőrség is.

Lekapcsolták a Hydrát

Az elfogott férfi a gyanú szerint 2014 márciusától üzemeltette a Hydra Market nevű, mély weben működő kalózáruházat: a tranzakciók után általában 5 százalékos profitot számolt fel. A Deepdotweb nevű, netes feketepiacokat összesítő oldal már inaktív felületként jelöli a Hydrát.

A Hydra üzemeltetőjét mégsem az illegális webáruház, hanem a német szövetségi kábítószertörvény megsértése miatt hallgatták ki - eddig nem került őrizetbe.

A hagyma hálójában

Az elfogás része volt annak a nemzetközi Onynmous fedőnevű akciónak, amivel az Egyesült Államok és 15 európai uniós tagállam a The Oinion Route-on (A Hagyma Hálózaton) folytatott feketekereskedelmet próbálta felszámolni: a TOR nevéhez illően hagymahéjszerűen egymásra épülő rendszert alkot, amiben minden szint újabb titkosítást ad az anonim netezőknek.

A TOR ugyanakkor teret ad a fegyver és kábítószer-kereskedelemnek, illetve a gyermekpornográfiának is - állítja a rendőrség.