Vida-jelenet, ami nem kellett a Rádiókabarénak

Vida Péter, Aradi Tibor és Varga Ferenc József, jelenet
Vida Péter, Aradi Tibor és Varga Ferenc József
Vágólapra másolva!
Pillanatok alatt a közösségi oldalak sztárja lett egy kabaréjelenet, amely meg sem kapta a szokásos nyilvánosságot. Varga Ferenc József humorista eredetileg a szilveszteri Rádiókabaréba szánta a Vida Ildikó és André Goodfriend közti beszélgetés paródiáját, végül a saját telefonjával, közönség nélkül, az öltözőben készítette el a háromperces felvételt.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal a valódi szereplők találkozója után, novemberben írta meg Varga Ferenc József a Vida Ildikó és André Goodfriend közti találkozó paródiáját. A humorista már eleve a szilveszteri Rádiókabaréba szánta a jelenetet, ami első körben tetszett is a program szerkesztőinek, de a kabaré felvétele előtt mégis úgy döntöttek, inkább kihagyják az adásból.

Mindent fel szoktak venni

A bevett gyakorlat szerint minden, a műsorba szánt jelenetet felvesznek, aztán a vágóasztalon szelektálnak a szerkesztők, és így állítják össze az adás anyagát. Ebben az esetben még a felvételig sem jutott el az ötlet.

Nagyon jó munkakapcsolatban vagyok a szerkesztőkkel, nem csináltam tragédiát abból, hogy kimaradt a jelenet, de úgy gondoltam, ha már időt, energiát fektettem bele, ne vesszen teljesen kárba, legalább egy privát felvételt készítek róla – mondta az Origónak Varga Ferenc József. A humorista Aradi Tiborral és Vida Péterrel a kabaréfelvétel egyik szünetében az öltözőben, közönség nélkül, saját telefonjával rögzítette a jelenetet.

Varga Ferenc József messze nem érez annyi politikai felhangot a jelenetben, mint amit sokan belehallanak. Meg is lepődött, hogy mennyire népszerű lett a felvétel a közösségi oldalon, ahova csupán Mikulás-ajándékként töltötte fel rajongói számára.

A humorista úgy érzi: a jelenet miatt nincs félnivalója, jogsértést pedig nem követett el a közléssel, hiszen a jelenet a saját szellemi terméke, a felvételt a saját telefonján készítette, a jelenetben pedig saját barátai szerepelnek.

"A Rádiókabaré szerkesztősége három jelenetet kapott Varga Ferenc Józseftől. A háromból a két legjobbat beválogatták a szilveszteri kabaré kínálatába, egyet pedig - az érintett darab színvonala miatt - a műsorba nem szerkesztettek be. Miként Varga Ferenc József több helyen is nyilatkozta: nagyon jó munkakapcsolatban van a szerkesztőkkel, és "nem csinált tragédiát" abból, hogy kimaradt a jelenete. A kiváló munkakapcsolat tényét a Rádiókabaré szerkesztősége is megerősítette, Varga Ferenc József munkájára pedig a továbbiakban is számítanak" - közölte a Kossuth Rádió.