A tűzifa miatt ölt a lakitelki kettős gyilkos

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen az 52 éves asszony ellen, aki halálra késelte élettársát és annak édesanyját. 
Vágólapra másolva!

A nő és 52 éves élettársa Lakitelken lakott az asszonynál, vagy a férfi anyjának házában. Nehéz körülmények között éltek, a nőnek nem volt munkája, ráadásul a bankhitelüket is törleszteniük kellett. Sokszor veszekedtek, egy napon azonban a vita gyilkosságig fajult.

Ittak, majd összevesztek

2014. február elsején, késő este italozás közben ismét összevesztek. A vita a tanya udvarán lévő fán robbant ki: nem tudták eldönteni, hogy a hitelt törlesszék-e az árából, vagy a férfi anyjának adják a pénzt.

Előkerült a konyhakés

A veszekedés közben a férfi meglökte az asszonyt, aki nekiesett a forró öntöttvas kandallónak, és több helyen megégette és megütötte magát. A nő ezek után kiment a konyhába, magához vett egy kést, és először hátba, majd mellkason és hasba szúrta a férfit, aki a helyszínen meghalt.

A hangoskodásra megjelent a férfi 81 éves anyja, akit a dühös nő négyszer mellkason szúrt. Az idős asszony szintén meghalt.

Gyógyszereket vett be

A nő ezután elmosta a véres kést, majd magával is végezni akart. Gyógyszereket vett be, amire pálinkát ivott, a mentők azonban megmentették az életét.

Az asszonyt a főügyészség több emberen elkövetett emberöléssel vádolja.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!