Jogsegélyt kínál a TASZ a Kuruc.info-nak

Vágólapra másolva!
A jogvédők szerint ártalmas az egyes nézetek jogi eszközökkel történő tabusítása.
Vágólapra másolva!

Ingyenes jogsegélyt ajánlott fel a Kuruc.info szerzőjének, illetve felelős szerkesztőjének a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A lépés előzménye, hogy a bíróság elrendelte egy, a Kuruc.infó-n 2013-ban megjelent holokauszttagadó cikk hozzáférhetetlenné tételét. A jogvédők közölték, egyaránt vitatják a holokauszt tagadását tiltó büntetőjogi tényállást és az internetes tartalmak széles körű blokkolását lehetővé tévő szabály alkotmányosságát, ezért ajánlották fel segítségüket a szélsőséges nézeteknek helyt adó portálnak.

A TASZ erről szóló közleményében azt írta, hogy

A történelemhamisítás elleni hatékony küzdelem kulcsa a múlt őszinte feldolgozását szolgáló emlékezet- és oktatáspolitika, illetve a népirtások áldozatai melletti állami elköteleződés, nem pedig a büntetőjog. Az internetes tartalmak blokkolása egy erős, és bizonyos esetek – például a pedofil tartalmak – kivételével aránytalan szóláskorlátozó eszközt ad az állam kezébe a neki vagy akár a többségnek nem tetsző vélemények elhallgattatására.”

A TASZ közölte azt is, hogy ügyvédi titoktartás mellett kínálnak jogi segítséget az érintetteknek, és várják a jelentkezésüket.