Erős szövetségről beszélt az amerikai nagykövet

Colleen Bradley Bell nagykövet
Vágólapra másolva!
Az USA és Magyarország közötti erős, több évszázados kapcsolatról beszélt eskütételekor Colleen Bell. Az amerikai nagykövet szerint közös érdek az energiafüggetlenség és a szabadkereskedelmi megállapodás is, és új fejezetet lát a két ország viszonyában.
Vágólapra másolva!

Alázattal és tisztelettel fogadja, hogy amerikai nagykövet lehet Budapesten, egy új fejezet kezdetén - erről beszélt eskütételekor a decemberben kinevezett Colleen Bell, korábbi televíziós producer.

Van közös cél

A nagykövet emlékeztetet a két ország 250 éves kapcsolatára és szövetségére, amit szerinte még tovább szorosabbra fonnak a közös célok. Ilyen cél a Balkán stabilitásának megőrzése, az energiafüggetlenség és a T-TIP, vagyis az EU és USA közötti szabadkereskedelmi egyezmény a diplomata szerint.

Fegyvertársak

Colleen Bell hangsúlyozta, hogy Amerika és Magyarország a NATO és EBESZ tagjaként szintén szövetségesnek számít, és a védelmi partnerséget erősíti az amerikai támogatással Budapesten működő Nemzetközi Rendészeti Akadémia is.

Közös célokról, erős kapcsolatokról beszélt eskütételén Colleen Bell, új amerikai nagykövet Forrás: facebook.com/hungary.usembassy

"Az Európában és világszerte mutatkozó zűrzavarok csaknem minden nap eszünkbe juttatják, hogy miért is olyan fontos ez a szövetség" - mondta Colleen Bell, december 16-i eskütételekor.

Harapnak a GMO-ra

A magyar kormány ugyanakkor nem osztja a nagykövet szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatos lelkesedését: Mikola István nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár január 8-án legalábbis arról beszélt, hogy Magyarország kész megvétózni a megállapodást, ha az sérti a hazai érdekeket, és a génkezelt termékek behozatalának tilalmát.