Orbán Viktor fogadja az új amerikai nagykövetet

Interjú Colleen Bell amerikai nagykövettel
Colleen Bell
Vágólapra másolva!
Március 17-én fogadja az Országházban Orbán Viktor miniszterelnök az új amerikai nagykövetet, Colleen Bellt – tudta meg az Origo.
Vágólapra másolva!

A kormányfő és Colleen Bell már korábban, Andy G. Vajna kormánybiztos partiján is összefutottak, de akkor – lévén mindketten vacsoravendégek – csak röviden és informálisan beszélgettek egymással.

Colleen Bell-lel az Országházban találkozik Orbán Viktor Forrás: MTI/Sóki Tamás

Értesülésünkkel kapcsolatban megkerestük a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét; Havasi Bertalan nem cáfolta a március 17-i dátumra vonatkozó információt, azt mondta: valóban van már egyeztetett időpont az USA új nagykövetének fogadására, de további tájékoztatást csak a megbeszélés után terveznek.

Találkozók sora

Colleen Bell Magyarországra érkezése után találkozott Áder János köztársasági elnökkel, miniszterekkel és a civil szféra képviselőivel, de beszélt Szederkényi Rékával, az új magyar washingtoni nagykövettel is.

Meg akar ismerni minket

Az amerikai nagykövet az MTI-nek adott interjúban elmondta, örül annak, hogy eddig mindenkitől azt hallotta fontos a Magyarország és az Egyesült Államok közötti együttműködés. Colleen Bell most minél több információt szeretne gyűjteni a magyarokról, hogy megértse a helyi eseményeket: figyeli a közösségi médiát, és igyekszik a lehető legtöbb találkozóra eljutni.