Deutsch kijárta, hogy Gyurcsány legyen a téma Brüsszelben

Deutsch Tamás, Fidesz, internet, internetkon
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament illetékes bizottságában úgy döntöttek, hogy meghallgatják a Gyurcsány Ferenchez kötődő Altus Zrt. uniós megbízásának ügyében az Európai Bizottság regionális és várospolitikai fejlesztésért felelős főigazgatóságának vezetőjét.
Vágólapra másolva!

A meghallgatást Deutsch Tamásnak, a bizottság fideszes tagjának kezdeményezésére javasolta a néppárti frakció.

Deutsch Tamás szerint nyilvánvaló a politikai összeférhetetlenség az ügyben Fotó: Polyák Attila - Origo

Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak azt mondta: nyilvánvaló a politikai összeférhetetlenség az ügyben, hiszen európai közpénzből nyert el közbeszerzést egy olyan cég, aminek százszázalékos tulajdonosa egy aktív politikus.

Előzmények

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára április 19-én közölte, azt kérték az EB-től, gondolja újra, hogy az Altus Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Gyurcsány felesége, Dobrev Klára azonnal reagált az ügyben Forrás: Origo

Dobrev Klára többször hangsúlyozta, hogy a cég tanácsadói megbízása az EU összes tagországára kiterjed, tárgya pedig a 2014–2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése. A vezérigazgató elmondta, hogy a cég működésében Gyurcsány Ferenc személyesen nem vesz részt.