Betegségére hivatkozott az érpataki polgármester

érpatak polgármester Orosz Mihály Zoltán érpataki modell
Vágólapra másolva!
Betegségre hivatkozva mentette ki magát a bíróságon Orosz Mihály Zoltán. Érpatak polgármesterének egy közokirat-hamisítási ügy miatt kellett volna elmennie Püspökladányba. 
Vágólapra másolva!

Elmaradt a Püspökladányi Járásbíróságon az Orosz Mihály Zoltán elleni közokirat-hamisítási per pénteki tárgyalása. Az érpataki polgármester röviddel előtte egy faxot küldött a bíróságnak azzal, hogy beteg.

A Debreceni Törvényszék Origónak is megküldött közleményében azt írták, hogy a polgármesternek október 8-án is meg kellett volna jelennie a bíróságon. Akkor külföldi tanulmányútra hivatkozva mentette ki magát.

Telefonon kerestük a polgármestert, akit elértünk, de a kétperces beszélgetés után megtiltotta, hogy bármit is idézzünk tőle.

Orosz Mihály Zoltánnak közokirat-hamisítás miatt kell bíróság elé állnia. A polgármester az ügyészség szerint jogosulatlanul használ doktori címet. Még 2012-ben kért új személyi igazolványt, azt mondta a régit elveszítette.

Az igényléskor egy idegennyelű okirattal igazolta doktori címét, azonban az azt kiállító teológiai akadémiát nem ismerte el az állam felsőoktatási intézményként. Az ügyészség szerint a polgármester ezzel tisztában volt.