Életfogytig tartó börtönt kapott egy idős nő gyilkosa

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó börtönre ítéltek egy férfit Szegeden, aki 2010-ben megfojtott egy 88 éves asszonyt. A társai öt, illetve négy évet kaptak.
Vágólapra másolva!

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy csongrádi férfit, aki 2010-ben otthonában megfojtott egy 88 éves helybéli asszonyt.

A bíróság nyereségvágyból, aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 34 éves, büntetett előéletű Csubák Andrást.

A vádlott legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra.

A férfi barátja, aki vele tartott az idős asszony házába, öt év fegyházat, az őket kocsival elkísérő felesége négy év börtönt kapott.

Félt, hogy később azonosíthatja

Csubák András és felesége úgy tudták, hogy az idős asszony a belvároshoz közeli földszintes házában nagyobb összegű készpénzt és ékszereket tart. Reggel öt óra körül jelentek meg az asszony otthonánál, ahol átmásztak a kerítésen, majd a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy ezzel csalja ki a sértettet a házból.

Rövidesen az asszony ki is nyitotta az ajtót. Az elsőrendű vádlott az előszobában a földre lökte a nőt, majd rátérdelt, közben arra utasította társát, hogy kutassa át a házat értékek után. A fiatal azonban nem talált semmit, az előszobába visszatérve pedig, amikor látta, hogy a férfi megkötözte a nőt, akit meg is ütött,

a nevén szólítva arra kérte, hogy ne bántsa az asszonyt, majd kiszaladt a házból.

A férfi rájött arra, hogy így az idős asszony majd azonosítani tudja, ezért megfojtotta. Ő is átkutatta a házat, de nem talált értékeket, ezért visszament feleségéhez, aki a közelben az autóban várta.

Az elsőrendű az utolsó szó jogán szólva is több mint egy órán át ártatlanságát hangoztatta.