Vágólapra másolva!
Embercsempészet miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség négy Baja környéki férfi ellen, akik Szerbiából a zöldhatáron vittek embereket Ausztriába. Felenként 700 eurót kértek tőlük. 
Vágólapra másolva!

A férfiak 2013 augusztusában döntöttek úgy, hogy Szerbiából a zöldhatáron átjuttatva, pénzért visznek migránsokat Ausztriába. Két kisbusszal vitték őket, amelyek előtt egy felvezető autó is ment. Az abban ülők figyelték a rendőröket.

A csapatot egy 49 éves férfi vezette, ő szervezte meg a migránsok szerb határon való átjutását és neki jelezték társai, ha bármilyen gond volt.

A migránsoktól fejenként 500-700 eurót kértek, akik a szállítást végezték alkalmanként 200-500 eurót kaptak. Az embereket általában az ausztriai Andauig vitték, ahol egy nagy bevásárlóközpontnál kirakták őket.

Végül 2013. november 18-án az M5-ös autópályán buktak le, amikor kiderült, hogy a kisbuszban utazó 14 külföldi illegálisan tartózkodik Magyarországon.

A bűnszervezet vezetője jelenleg házi őrizetben van, társai szabadlábon védekeznek. Az embercsempészésért akár 10 év börtönt is kaphatnak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.