Élete végéig börtönben marad a szentesi késelő

Kés gyilkosság vér
Close-Up Of A Bloody Knife
Vágólapra másolva!
Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a szentesi férfit, aki késsel támadt korábbi élettársára, gyermekei anyjára 2012 nyarán. Az utcán szúrta meg a nő mellkasát és nyakát, de miután az asszony védekezett, csak könnyebb sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Többször szakítottak

A korábban többször is büntetett vádlott 2005-ben került élettársi kapcsolatba a nővel, két évvel később közös gyermekük született. A férfi börtönbe került, ezelőtt kapcsolatuk megszakadt, de 2010. májusi szabadulása után újra összeköltöztek, és a következő évben újabb gyermekük született. Még abban az évben újból szakítottak, és a két gyermek az édesanyjánál maradt.

Először szíven akarta szúrni a nőt, de végül a nyaka környékét találta el a pengével Forrás: SCANPIX/Bengt Af Geijerstam

Újra akarta kezdeni

A férfi nem tudott belenyugodni a történtekbe, a gyermekeket látogatva többször is megpróbálta rávenni a nőt a kapcsolat folytatására. Egy ilyen alkalommal, 2012. augusztus 25-én reggel a férfi a nadrágjából elővett egy, a nő lakásából magával vitt konyhakést, és azzal az asszonyra támadt. A nő sérülései nyolc napon belül gyógyultak, de a támadás halálos következménnyel is járhatott volna.

Beismerte, megbánta

Az utolsó szó jogán szólva a vádlott beismerte az általa korábban tagadott bűncselekmény elkövetését, de azt mondta, nem akarta bántani a nőt, és megbánta tettét.

Sosem szabadulhat

A táblabíróság a jelenleg 35 éves férfit emberölés bűntettének kísérletében mint erőszakos, többszörös visszaesőt mondta ki bűnösnek, és döntött arról, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.