Vágólapra másolva!
Kiszáll a MostMi szervezéséből Várady Zsolt, a kormányellenes tüntetéssorozat egyik legmeghatározóbb alakja. Az iWiW egykori alapítója ezt a Facebookon jelentette be. 
Vágólapra másolva!

Várady Zsolt a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében hangsúlyozta, hogy nem politikai nyomás miatt hozta meg a döntését. Mint írta, ennek teljesen más okai vannak. Ugyanakkor közölte, hogy sokszor nem értett egyet Takács Borival, a MostMI alapítójával.

Várady Zsolt a kormányellenes tüntetésen, 2015.január 2-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mint közleményében írta, bár a célja ugyanaz Takács Borival és rengeteg ponton jól tudnak együttműködni, "a konkrét megvalósítás tempójában és mikéntjében sokszor nem értünk egyet". Várady Zsolt úgy véli, hogy a rájuk nehezedő felelősség az elvárásokkal együtt olyan feszültségeket gerjesztettek, amelyek sem rá, sem az egész tevékenységünkre nem volt jó hatással. Hozzátette, így mindketten továbbra is az együttműködés igényével és lehetőségével tudják tevékenységüket tovább folytatni.

Nem volt politikai nyomás

Várady Zsolt közleményében úgy fogalmazott:

Hozzátette, hogy nem is az együttműködési képesség hiánya vezetett ide, hanem az idő rövidsége.

Bejegyzését úgy zárta, hogy "tevékenységünket továbbra is számos ponton együttműködve végezzük és nagyon sok sikert kívánok a MostMi minden jelenlegi és későbbi résztvevőjének".

A Várady Zsolttal készült, korábbi interjúnkat itt olvashatja.