Pénzért kihúzta az egyest egy szombathelyi tanár

Korrupt tanár
Pénzért kihúzza az egyeseket egy szombathelyi tanár
Vágólapra másolva!
Akinek volt pénze, az tanulmányi előnyökhöz juthatott a Szombathelyi Savaria Szakképző Iskolában. Erről videó is készült. Az osztályfőnök nemcsak pénzt fogadott el, hanem Erzsébet-utalványt is. Cserébe az egyeseket kihúzta. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vizsgálatot indított az ügyben. 
Vágólapra másolva!

Feltehetően az egyik diák készített arról felvételt, hogy a szombathelyi szakképző iskolában pénzt szed az osztályfőnök az órán – értesült az Átlátszó Oktatás blog. A pénzzel, illetve az Erzsébet-utalvánnyal a házi feladatok miatt kapott egyeseket lehetett kiváltani. Az érintett tanár a többi között a felvételen azt mondja, hogy „vagy okos valaki, vagy gazdag”, illetve

A pedagógus tagadta, hogy jegyeket lehetett volna kiváltani pénzzel. Azt mondta, hogy némi előny járt annak, akinek volt pénze: aki fizetett, az később adhatta le a házi feladatot.

A Klik kivizsgálja az ügyet

A Klik az MTI kérdésére közölte: vizsgálatot indítottak az iskolában, tájékoztatást csak a lezárulta után tudnak adni.

Sümegi Tamás, a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola tagintézményeként működő Savaria Szakképző Iskola tagintézmény vezetője az MTI-nek azt mondta: nem értenek egyet semmilyen olyan, a tanulmányokkal kapcsolatos eljárással, amely jogszabálysértő lehet. Szavai szerint a „félreérthető gyakorlatot” pedig, miután a tudomásukra jutott, már decemberben megszüntették. Hozzátette: az esetet a Klik vizsgálja, így a folyamatban lévő ügy részleteiről nem nyilatkozhat.