Már a rendőrség is nyomoz az arcon dobott sportolólány ügyében

diszkosz
Vágólapra másolva!
Nyomoz a rendőrség annak a fiatal lánynak az ügyében, akit arcon találtak a szombathelyi Dobó SE pénteki edzésén. 
Vágólapra másolva!

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság az edzésen megsérült fiatal sportolónő ügyében – írta a police.hu.

Intenzíven ápolják

A Sugár úti Atlétika Centrumban - több szemtanú egybehangzó állítása szerint - egy diszkosszal arcon találták M. Júliát, a klub fiatal versenyzőjét. Az utanpotlassport.hu elérte az edzőt, aki a sérülés tényét megerősítette, viszont elmondta, hogy nem egy diszkosz, hanem egy kalapács találta el a lányt.

Nagyon ritka, hogy bárkit is eltaláljon egy diszkosz az edzésen Forrás: AFP/Franck Fife

"Az utolsó dobásnál ment a szerért, és nem figyelt eléggé, nem vette észre, hogy a srác ott van, és a kalapács fogantyúja – nem diszkosz – eltalálta őt. Azonnal mentőt hívtunk, amely kórházba szállította" - mondta az edző.

A sportolónőt a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították, ahol a szájsebészeten több komoly műtétet is elvégeztek rajta, majd az ápolását az intenzív osztályon folytatták. Németh László szerint azóta szerencsére már jobban van, beszélni is tudott vele.

Ritka az ilyen baleset

A dobóedzéseken nagyon ritka az ehhez hasonló baleset, mivel a versenyzők figyelmeztetik a társaikat dobás előtt. Ezen kívül a dobószektorban kint lévő atléták mindig a kört figyelik, az edzést irányító edző pedig folyamatosan figyelmezteti a veszélyre a sportolókat, főleg, ha fiatal, kezdő versenyzőkről van szó - emlékeztet a Nyugat.hu.